Etusivu » 5 VINKKIÄ KESÄKURPITSARESEPTEIHIN

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Vinkkejä kesäkurpitsaresepteihin. Valokuva.

Kesäkurpitsa-aika on taas täällä! Lue täältä vinkkejä, miten käyttää kesäkurpitsaa eri ruokaresepteissä sekä leivonnassa.

Kasvimaan sato saattaa yllättää runsaudellaan, jos kesäkurpitsan taimia on tullut kasvatettua useampia. Tänä kesänä hankin vielä ylimääräisenä uutuutena keltaisen kesäkurpitsan kokeilumielessä, joten satoa riittää nyt entistä enemmän. Liian isoksi kesäkurpitsojen ei kannata antaa kasvaa, sillä ne ovat parempia vähän pienempinä. Useimmiten otan ne jo käyttöön silloin, kun kesäkurpitsa in noin 20-25 cm mittainen. Ja jos ei omaa kasvimaata ole, niin kaupan hyllyiltä löytyy kesäkurpitsaa edulliseen hintaan.

Kesäkurpitsa grillattuna, paistettuna, mutta mitä muuta kesäkurpitsasta voisi valmistaa? Ja voiko kesäkurpitsaa säilöä? Keräsin tähän suosikkireseptini kesäkurpitsan käyttämiseen.

1. Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsaresepteistä kärkisijoille pääsee kesäkurpitsalasagne! Se on herkkua, jota olen valmistanut useita kertoja ja se on maistunut hyvin muillekin. Tässä linkki reseptiin, jossa makua miedolle kesäkurpitsalle antaa chilituorejuusto ja chilitomaattimurska.

2. Kesäkurpitsavuoka

Vinkkejä kesäkurpitsaresepteihin. Valokuva.

Ainekset:

kesäkurpitsaa

tomaattia

sipulia

valkosipulia

Koskenlaskija-juustoa tai muuta lempparijuustoasi (fetajuusto ja mozzarella toimivat myös hyvin, Valion sivuilta löytyi myös Aura-juustolla tehty versio).

suolaa, pippuria, rypsiöljyä

Leikkaa tomaatit ja kesäkurpitsat noin puolen sentin viipaleiksi sekä sipuli hiukan ohuemmiksi viipaleiksi. Lado uunivuokaan vuorotellen. Lisää valkosipulin kynsi murskattuna, koskenlaskijajuustoa väleihin, ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria sekä öljyä. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Jos haluat tarkemmat ainemäärät, niin erilaisia kesäkurpitsavuoan reseptejä löytyy Valiolta Aura-juustoisena versiona täältä ja meillä kotona sivuilta pestolla ja fetajuustolla maustettuna täältä.

3. Uppopaistetut kesäkurpitsat

Pienistä kesäkurpitsoista saa herkkua, kun leikkaa ne viipaleiksi, kastaa friteeraustaikinassa ja paistaa kullanruskeiksi öljyssä. Tätä herkkua tuli syötyä Kreikassa ja sieltä se hyppäsi mukaan omiin kesäresepteihin.

Kesäkurpitsaa vihreänä ja keltaisena. Valokuva.

4. Pikkelöidyt kesäkurpitsat

Pikkelöidyt kesäkurpitsat maistuvat vaikkapa salaatissa tai sitten lisukkeena. Kesäkurpitsan voi raastaa tai viipaloida ja laittaa 1-2-3 liemeen pikkelöitymään. 1-2-3 pikkelöintiliemi on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin helppo, että kiehautetaan (joissakin resepteissä neuvotaan vain sekoittamaan) 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä ja kaadetaan liemi kasvisten päälle. Nostetaan jäähtyneenä jääkaappiin ja annetaan kasvisten maustua seuraavaan päivään ennen käyttöä. Liemen voi halutessaan maustaa vaikkapa valkosipulilla, chilillä tai yrteillä, maun mukaan. Kesäkurpitsan kaveriksi liemeen voi laittaa myös muita kasviksia, viimeksi laitoin lisäksi punasipulia ja se toimi hyvin kesäkurpitsan parina.

5. Kesäkurpitsa leivonnassa

Kesäkurpitsaraastetta leivässä ja sämpylöissä! Kesäkurpitsaraaste tuo sämpylään mehevyyttä ja toki myös kasvattaa päivässä syötävien kasvisten määrää ihan huomaamatta. Kesäkurpitsaraastetta olen myös pakastanut talven varalle ja käyttänyt sieltä sämpylöihin.

Porkkanakakku on myös monen suosikki ja samantyyppisen kakun saa tehtyä kesäkurpitsaraasteesta. Eilen kokeilin tehdä kesäkurpitsakakkua uudella reseptillä ja se oli suorastaan herkullista! Nam! Reseptillä tulee muuten iso pellillinen, mutta annoksen voi hyvin puolittaakin. Siirry reseptiin tästä linkistä https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-juhli-ja-nauti-makea-leivonta/kesakurpitsapalat

Syksyn pimeiden iltojen lähestyessä kokeile myös herkullista perunasosekeittoa parmesaanilla tai tee yrttiöljyä tunnelmallisiin grilli-iltoihin elokuun lempeässä illassa ja nauti samalla kynttilöiden valosta.

Perunasosekeitto parmesaanilla

Yrttiöljy

Herkullisia hetkiä keittiössä!

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *