Etusivu » RIISIPUURO SOIJAMAIDOSTA JA KAURAKERMASTA

RIISIPUURO SOIJAMAIDOSTA JA KAURAKERMASTA

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Katso täältä resepti riisipuuroon, jota ei ole keitetty perinteisestä maidosta vaan kasvipohjaisista tuotteista. Koska siihen ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita, niin se on sopiva myös vegaanille. Kasvipohjaisissa tuotteissa on toki myös muitakin hyviä puolia muun muassa ympäristön kannalta, ja siksi niiden käyttämistä kannattaa kokeilla.

Kasvipohjaiset maitotuotteet

Kuinka tehdä riisipuuro kokonaan ilman eläinperäisiä maitotuotteita? Tämän kysymyksen äärelle pääsin muutama joulu sitten, kun halusin tehdä jouluna vegaanille vieraalle soveltuvan vaihtoehdon riisipuurosta. Selasin muutamia blogeja ja kysyin neuvoa myös kaupasta ihmetellessäni erilaisia kasvipohjaisia maitoja ja kermoja, samalla miettien, että mikä olisi paras vaihtoehto juuri riisipuuroon. Silloin päädyin käyttämään kaurakermaa ja lisäksi ostin pariakin erilaista maitoa, joista toinen oli riisipohjainen maito. Riisipuuro maistui jouluvieraalle, joten nyt päätin kokeilla, että jos alkaisin jatkossa valmistaa riisipuuron kasvipohjaisista tuotteista. Sekin hyvä puoli on noissa kasvipohjaisissa maidoissa, että ne säilyvät pidempään, joten niitä voi ostaa kaappiin varalle.

Tähän blogitekstiin ei muuten liity kaupallista yhteistyötä! Kuvassa on esimerkkinä riisipuurossa käyttämiäni tuotteita ja kasvipohjaisia maitotuotteita löytyy myös muilta valmistajilta.

Kasvipohjaiset maitotuotteet riisipuuron valmistuksessa. Valokuva.

Riisipuuron valmistus

Riisipuuroon käytin tällä kertaa litran purkillisen soijamaitoa ja 2 dl kaurakermaa sekä 2 dl riisiä, mausteena suolaa ja ripaus sokeria. Ripaus sokeria antaa mielestäni juuri sen oikean säväyksen makuun, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Riisipuuroa onkin ihana maistaa ensimmäinen annos heti valmistumisen jälkeen lämpimänä. Tosin riisipuuroa kannattaa keittää aina hiukan enemmän ja se maistuu hyvältä myös kylmänä vaikkapa mustikkasopan tai marjahillon kanssa.

No mutta miltä kasvipohjainen riisipuuro sitten maistui? En voi väittää, että maku olisi sama kuin perinteisestä maidosta tehtynä, mutta maistuihan se. Ja varsinkin, kun söin sen tuoreista mustikoista keitetyn mustikkasopan kanssa.

Kasvipohjaisista maitotuotteista valmistettu riisipuuro mustikkasopan kanssa. Valokuva.

Ekologisuus kuvauksessa

Kuvat otettiin kotipihan puutarhassa ja kuvauksissa käytetty kulho on ostettu kierrätyskeskuksesta, kierrätyslasista valmistettu maljakko peräkonttikirppikseltä ja liina taas on luonnonkuitua eli pellavaa. Kulhon pohjasta löytyi teksti Kyyrölän Savi, N. Uschanoff, Hämeenlinna. Käsintehty siis ja vieläpä Suomessa, olen aika iloinen ostoksesta luettuani yrityksen tarinaa. Sopii hyvin myös perinneruokien kanssa samaan kuvaan. Kyyrölän Savi ei ollut entuudestaan tuttu, mutta nettisivuilta löytyi tieto, että Kyyrölän Saven juuret ulottuvat 1700-luvulle. Valmistuksessa huomioidaan ekologisuus ja materiaalina käytetään suomalaista punasavea. Vinkkinä vielä, että Kyyrölän savi järjestää myös kursseja, työhyvinvointipäiviä ja kokouksia, joten siellä on mahdollista viettää hetki ihan ”kädet savessa” ja luoda jotain uutta.

Kasvipohjaisista maitotuotteista valmistettu riisipuuro mustikkasopan kanssa. Valokuva.
Puutarhakattaus. Valokuva.
Hortensian kukinnot kierrätyslasista valmistetussa maljakossa. Valokuva.

Jos on hyviä vinkkejä kasvipohjaisista maitotuotteista riisipuuron valmistuksessa, niin jätä ihmeessä viestiä!

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *