Lämmin kasviskeitto, joka sekä tuoksuu että maistuu herkulliselta, on talven ihana lounas. Kasviksista tehtynä keitto valmistuu nopeasti ja makua voi muunnella helposti käyttämällä erilaisia mausteita. Uusia makuja keittoon saa myös hyödyntämällä erilaisia kasviksia sen mukaan, mitä löytyy jääkaapista. Keiton kruunaa tarjoiluvaiheessa lusikallinen smetanaa tai ranskankermaa ja yrtit. Suutuntumaa saat lisäämällä pinnalle jotain rapeaa, oli ne sitten siemeniä, pähkinöitä, leipäkrutonkeja tai paahdettuja kasviksia. Kun keittoa valmistaa isomman annoksen, niin sitä on mukava lämmittää seuraavinakin päivinä, eikä ruoan valmistamiseen menee aikaa ja energiaa. Edullista, nopeasti valmistuvaa ja herkullista!

Bataattikookoskeitto
1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 sipuli
1 tl kurkumaa
1 tl currya
kuivattua chiliä, suolaa
1/2 luomuliemikuutio (kana tai kasvis)
n. 3dl vettä
1 bataatti
1-2 porkkanaa
2 dl kookoskermaa
Kuori bataatti ja porkkanat ja pieni ne kuutioiksi. Kuori sipuli ja silppua se, murskaa valkosipuli ja laita sipulit ja valkosipuli kattilaan, jossa on rypsiöljyä. Lisää kurkuma sekä curry ja anna kuullottua miedolla lämmöllä hetki (älä ruskista). Lisää kattilaan bataatti- ja porkkanakuutiot sekä vesi (sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät) ja puolikas luomuliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta ja laita uudelleen levylle. Lisää kookoskerma, suola ja chili sekä tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa sekä kuivattua chiliä maun mukaan. Anna kiehahtaa ja tarjoa haluamasi lisukkeen kanssa.


Joko katsoit muut herkulliset keittoreseptit? Pääset niihin seuraavista linkeistä:
Astiat sekä rekvisiitta on hankittu omaan käyttöön jo aiemmin, joten kuvauksia varten ei tehty uusia materiaalihankintoja. Sekä chilit että persilja ovat kotipihalla kasvatettuja ja säilötty talvea varten.