


Talvella maistuu lämmin keitto, ja lisäsäväyksen keittoon saat intialaisista mauista. Kurkumaa, inkivääriä, kookosta ja sopivasti tulisuutta. Jos keität ison annoksen, niin tämä keitto maistuu hyvältä lämmitettynäkin. Ja jos kaipaat lisää tulisuutta, niin heitä sekaan tuoretta chiliä.
Tästä reseptistä tulee noin 4 annosta.
Ainekset:
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 perunaa
1 tuore kurkuma raastettuna (tai kurkumajauhetta maun mukaan)
1 liemikuutio (kasvis tai kana)
punaisia linssejä, käytin linssejä suolaliemessä 380 g/230 g
Tomaattimurskaa 500 g
2 dl kookosmaitoa
5 dl vettä
0,5 tl inkivääriä
1 tl cayennepippuria
suolaa
0,5 dl ruokakermaa
1 rkl limenmehua
Kuori perunat ja pieni kuutioiksi. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipuli rypsiöljyssä. Lisää vesi, tomaattimurska ja liemikuutio. Huuhtele linssit huolella pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Lisää perunat, linssit sekä mausteet. Anna kiehua, kunnes perunat ja linssit ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja ruokakerma. Anna kiehahtaa, tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan.