
Innostuin Annin uunissa- blogin spelttikekseistä luettuani kokeilemaan suolakeksien tekoa ja se kannatti! Lopputuloksena oli niin hyviä keksejä, että niitä on tullut valmistettua jo useampi annos. Nämä itse tehdyt suolakeksit maistuvat vaikkapa juustojen kanssa ja tämän jälkeen ei ehkä muut keksit houkuttele, kun on saanut maistaa itseleivottuja herkkuja. Tuunasin reseptiä taas sen mukaan, mitä löytyi omasta kaapista, joten tässä ohje;
Ohje
- 1,25 dl täysjyväjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 0,25 dl seesaminsiemeniä
- 40 g voita
- 80 ml kylmää vettä
- rosmariinia
- voiteluun kylmää vettä ja sormisuolaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
- Lisää vesi vähitellen sekoittamalla, kunnes taikina on tasaista.
- Laita taikina hetkeksi jääkaappiin (ei välttämätön).
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse hyvin ohuiksi levyksi leivinpapereille. Kaulitsin levyt osittain leivinpaperien välissä, jotta sain ohuen levyn.
- Voitele ennen paistoa vedellä ja ripottele päälle sormisuola.
- Jaa kaulittu taikina neliöihin tai suorakaiteen muotoisiin paloihin taikinapyörää kevyesti painaen, jotta keksit on helppo katkoa paiston jälkeen.
- Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia (kunnes saavat väriä).
- Jäähdytä ja paloittele taikinapyörän jälkiä myöden.