Etusivu » KURKKUHERKUT JA HERKKUKURKUT

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Säilöntäaika on taas käsillä! Etsin viime vuonna netistä löytämääni herkkukurkkujen reseptiä, mutta kävi niin kuin toisinaan käy eli reseptiä ei enää löytynytkään. Niinpä päätin laittaa tänne blogiin talteen tämän vuoden kurkkureseptit, jotta löytyvät jatkossa helposti.

Avomaankurkkujen säilömisessä saa eri mausteilla suosikkimakujaan kurkkuihin, joten jo senkin takia niitä kannattaa säilöä itse. Ja kun on aikansa kauppojen kurkkuhyllyllä yrittänyt löytää Suomessa tehtyjä herkkukurkkuja, niin valitettavasti huomaa, että niistäkin iso osa on tehty jossain muualla. Avomaankurkkuja voi hyödyntää muutenkin kuin säilömällä, eli ne ovat herkullisia myös salaatissa kasvihuonekurkkujen sijaan, sillä niissä on enemmän makua. Tämän vinkin sain joskus kollegaltani Katjalta, jonka kanssa vaihdeltiin ruokavinkkejä eväitä mutustellessamme.

Kokeilin kahta reseptiä eli perinteisiä maustekurkkuja meilläkotona.fi sivuston reseptillä sekä Amerikkalaisia maustekurkkuja. Amerikkalaiset maustekurkut ovat olleet tämän elokuun suosikkejani! Alkuperäinen resepti löytyi blogista www.kasvisannos.fi, mutta laitan reseptin vielä tähänkin kirjoitettuna sekä omilla lisäkommenteilla valmistukseen liittyen:

AMERIKKALAISET MAUSTEKURKUT

  • n. 700 g avomaankurkkuja ohueksi viipaloituna
  • 1 punainen paprika viipaloituna ohueksi
  • 1 sipuli viipaloituna ohueksi
  • 40 g suolaa
  • 3 dl omenaviinietikkaa
  • 200 g sokeria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl mietoa chilirouhetta

Puhdista kurkut harjaamalla ja huuhtelemalla. Joissain resepteissä suositellaan myös kurkkujen liottamista kylmässä vedessä jonkin aikaa ennen harjaamista. Viipaloi kurkut, paprika ja sipuli. Laita kasvikset kulhoon suolan kanssa ja sekoita suola kasvisten sekaan hyvin. Nosta jääkaappiin ja anna suolaantua vähintään 4 tuntia, ainakin oman kokemukseni mukaan tuo aika oli ihan riittävä. Huuhtele siivilässä suola pois. Keitä mausteliemi lopuista aineksista ja lisää sinne kasvikset kiehumaan hetkeksi, noin minuutti riitti ja kasvikset jäivät vielä rapsakoiksi.

Purkita liemineen puhtaisiin purkkeihin (katso ohjeet purkkien valmisteluun https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/puhtaus-on-puoli-sailyketta/ ) ja anna jäähtyä ennen nostamista jääkaappiin. Näitä kurkkuja pääsee maistamaan jo parin päivän jälkeen, mutta hyvin olivat maustuneet jo yhdessäkin päivässä.

Joko katsoit omenareseptit ja kesäkurpitsareseptit?

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *