Jos pakastimestasi löytyy vielä omenalohkoja viime syksyltä tai jos joulun omenat odottavat edelleen käyttöä, niin tässä herkullinen resepti jälkkäriksi tai välipalaksi.

Säilön syksyn mittaan kotipihan omenapuiden satoa pakastimeen esikeitettyinä omenalohkoina, joita voi talven mittaan nauttia sekä leivonnassa että aamupalalla tai jälkkäreinä. Omenalohkoja keitetään hetken aikaa vedessä, johon on laitettu vähän sokeria, joten lohkot ovat omenahilloa vähäsokerisempi vaihtoehto. Ne maistuvat niin puuron kuin jogurtin kanssa, ja niistä voi myös tehdä omenapiirakkaa, omenakiisseliä tai omenapaistosta. Tästä limeomenarahkasta tuli viime syksyn uusi herkkuresepti! Pakkaspäivien pakastimen sulatuksen ja inventaarion jälkeen huomasin omenalohkoja olevan vielä jäljellä, joten päätin tehdä taas limeomenarahkaa ja laittaa myös reseptin jakoon. Limeomenarahka on myös helppo ja nopea tehdä.

Ainekset:
1 prk vispikermaa (2 dl)
1 prk maitorahkaa (250 g)
esikeitettyjä omenalohkoja noin 3 dl
limen mehua ja sokeria maun mukaan (laiton yhden limen mehun).

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää maitorahka sekä omenat. Mausta vastapuristetulla limen mehulla ja lisää sokeria oman maun mukaan. Jos kaipaat lisää limen makua, niin raasta mukaan limen kuorta.

Liina ja lusikat sekä yksi kulhoista on hankittu kierrätettyinä, muut omasta keittiönkaapista eli kuvauksiin ei hankittu uusia materiaaleja.