Etusivu » PERUNASOSEKEITTO PARMESAANILLA

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Katja Palmdahlin keittokirjassa Makunautintoja kasviksista löytyi resepti perunasosekeittoon, johon oli laitettu parmesaania. Resepti kuulosti sen verran makoisalta, että otin sen kokeiluun sunnuntairuoaksi ja lopputulos oli herkullinen. Keittoruokia onkin kiva tehdä aina kerralla isompi satsi, josta seuraavina päivinä saa sitten lämmittää annoksia. Se on myös ekologista, kun energiaa ei tuhlaannu ruoan keittämiseen vaan nopea lämmitys riittää. Ja jos haluaa lisätä keittoon vielä uusia makuja, niin sen kanssa sopi muuten mainiosti tuo itse tehty basilikaöljy (ainakin omaan makumaailmaan se sopi vallan mainiosti).

Ruokakuvien ottaminen jäi tällä kertaa aika pikaisiin otoksiin, kun lounasaika oli jo käsillä, herkulliselta tuoksuva keitto valmiina syötäväksi ja kuvaajalla tietysti nälkä kurni vatsassa. Musta lautanen on hankittu peräkonttikirppikseltä, vaaleanpunainen lautanen Kustavin Savipajalta ja musta kulho Porin Patakirppikseltä sekä pieni nyplätty (?) pitsiliina on Nextiilistä.


Muokkasin alkuperäistä reseptiä hiukan, jätin mm. laakerinlehden pois ja korvasin osan ranskankermasta ruokakermalla. Tarjoilin keiton basilikaöljyn kera, johon löydät reseptin täältä.

1 purjosipulin vaalea osa
1/2 valkosipulinkynttä
6 perunaa
1 rkl voita
12 dl kasvislientä
2 dl ranskankermaa
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa, valkopippuria, (laakerinlehti)
2 dl raastettua parmesaania

Halkaise, huuhdo ja pilko purjo. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuori ja lohko perunat. Kuumenna voi isossa kattilassa ja ruskista perunat sekä sipulit kevyesti. Freesaa myös laakerinlehti. Kaada kasvisliemi kattilaan. Vähennä lämpöä ja anna keiton muhia kannen alla puolisen tuntia. Nyppää laakerinlehti pois, lisää ranskankerma ja soseuta. Mausta viinietikalla, suolalla ja hyppysillisellä valkopippuria. Kuumenna keitto ennen tarjoilua ja vatkaa parmesaaniraaste keiton joukkoon.
Keiton päälle voi ripauttaa vähän muskottipähkinää, oliiviöljyä sekä tuoreita yrttejä.

Annoskuva, jossa perunasosekeittoa parmensaanilla
.Valokuva.

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *