Etusivu » YRTTIÖLJY

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Basilikaöljy Arabian Storybirds-kannussa. Valokuva.

Selailin keittokirjaa ja siinä ollut basilikaöljyresepti toi veden kielelle makumuistojen myötä. Herkulliset makumuistot basilikaöljystä ovat työpaikan ruokalasta Tampereen Hatanpäältä, missä oli erikseen pizzapiste. Uunista tuli mozzarellatomaattipizza, jonka päälle kokki kaatoi lurauksen basilikaöljyä. Kävin kertomassa kokille, miten herkullista öljy oli ja sain kuulla samalla reseptin. Tätä öljyä on sitten ollut meillä tarjolla sekä pizzan kanssa, salaatinkastikkeena, vastaleivotun focaccian kyytipoikana että keittojen mausteena. Jos muuten etsit hyvää focaccian reseptiä, niin se löytyy täältä.

Yrttejä voi myös vaihdella ja valmistaa vastaavan öljyn korianterista, persiljasta tai tillistä. Tällä kertaa käytin öljyyn basilikaa ja basilikaöljy pääsi heti käyttöön perunasosekeiton maustajana. Ajattelin kokeilla myös pastareseptiä, johon basilikaöljy voisi sopia mainiosti.

Basilikaöljy

1 ruukku basilikaa
2 dl rypsiöljyä
suolaa
noin 1 tl limen mehua

Silppua basilika varsineen ja laita siivilään. Kasta pariksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja sitten jääkylmään veteen. Kuivaa talouspaperin välissä. Surauta tehosekoittimella öljyn sekaan. Mausta suolalla ja purista joukkoon noin teelusikallinen limen mehua. Anna maustua jääkaapissa ja jos haluat, niin voit vielä siivilöidä öljyn tiheässä siivilässä.

Kuvassa oleva Arabian Storybirds-kannu on hankittu SPR Kontista.

Jaa ja laita hyvä kiertämään

Samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *